Американські вчені намагалися з’ясувати, чим можна пояснити те, що деякі зовсім не люблять каву, а інші – є «кавоманами».
За словами фахівців, любов до цього напою закладена в наших генах.
Експерти компанії Northwestern Medicine провели дослідження, яке показало, що люди, які люблять пити каву, також віддають перевагу чорному шоколаду. Причина у таких смакових уподобаннях – у їхніх генах.
За результатами дослідження, найбільше п’ють каву ті, у кого гени пов’язані з високою чутливістю до кофеїну. Такі люди часто стають запеклими кавоманами й можуть випити більше 4-х чашок кави на день. Крім того, їм подобається гіркий смак шоколаду.
«Таким чином, саме гени, які пов’язані з високою чутливістю до кофеїну, а не смак, впливає на те, чому людям подобається пити каву», – повідомила провідна авторка дослідження Мерілін Корнеліс.
Крім того, вона вважає, що гени впливають на те, скільки кави людина випиває щодня.
Результати дослідження опубліковані на сайті Університету Northwestern.
«Отримані дані у результаті нашого дослідження показують, що людина, яка п’є каву, також віддає перевагу іншим гірким продуктам, таким як чорний шоколад», – додає Мерілін Корнеліс.
Раніше ми писали, який напій корисно пити в холодну пору року.
Джерело: Medicalxpress