Смакові уподобання

Експерти повідомляють, що насправді впливає на наші смакові уподобання в їжі

Чи замислювалися ви над тим, як ми відчуваємо смак та аромат і що впливає на наші смакові уподобання?

Вчені вважають, що саме дієта може змінити смакові уподобання людини.

Тобто, те, яку їжу людина їсть сьогодні, може вплинути на те, яку їжу вона захоче з’їсти завтра/наступного тижня/ наступного місяця.

Дослідження опубліковане в журналі Journal of Neuroscience.

Перед тим, як перевірити свою гіпотезу на людях, вчені протестували її на плодових мушках.

Науковці Анупама Арун, Аніндья Гангулі та Маналі Дей годували плодових мушок різною їжею: шкідливою та корисною. Вчені щодня тестували плодових мушок, щоб вивчити зміни у їх виборі їжі та смакових уподобаннях.

«Ми виявили, що дієта змінила смакові уподобання плодових мушок», – сказав Анупама Арун, доцент молекулярної, клітинної та системної біології.

Як нове дослідження стосується людей?

Вчені вважають, що люди, які вживають їжу з високим вмістом цукру, згодом перестають відчувати її солодкий смак і у них зникає пристрасть до солодкого. Дієта з високим вмістом білка викликає бажання споживати їжу з меншою кількістю білка для відновлення балансу, а дієта з низьким вмістом білка, навпаки, викликає бажання збільшити кількість продуктів, багатих білком.

Експерти також попереджають, що зміни смакових уподобань оборотні. Коли незбалансоване харчування плодових мушок змінили на збалансоване, їх смакові уподобання повернулися до тих, що були раніше.

Раніше ми писали, що рослинна дієта може допомогти подолати сильний головний біль.

Джерело: Medicalxpress


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook