Поступова зміна раціону допоможе знизити ризик розвитку двох смертельних захворювань.
Нове дослідження показало, що споживання більшої кількості клітковини може знизити ризик розвиту діабету та серцево-судинних захворювань.
Нестача клітковини в раціоні та сидячий спосіб життя – все це призводить до проблем зі здоров’ям.
Нове дослідження, результати якого опубліковані в журналі British Journal of Nutrition, показало, що додавання більшої кількості клітковини у випічку, молочні продукти, супи та коктейлі покращить здоров’я людини.
Нутриціолог Кавіта Карник пояснює: «Більшість людей розуміють, що клітковина допомагає підтримувати нормальну роботу кишечника, але мало хто розуміє, яку кількість клітковини потрібно споживати щодня і яку користь для організму вона несе».
Щоб збільшити споживання клітковини, нутриціолог радить зробити наступне:
- Замінити варення на мигдальне або горіхове масло.
- Додати у йогурти клітковину.
- Замінити білий хліб на збагачені клітковиною пластівці.
- Включити у свій раціон більше овочів, зелені, фруктів та ягід.
- Додати у раціон каші (вівсяна, гречана, рис).
Нагадуємо, дієтолог назвала кращу дієту для захисту нирок.
Джерело: The Sun
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.