Клітковина

Нутриціолог розповіла, яка дієта зменшить ризик розвитку небезпечних захворювань

Поступова зміна раціону допоможе знизити ризик розвитку двох смертельних захворювань.

Нове дослідження показало, що споживання більшої кількості клітковини може знизити ризик розвиту діабету та  серцево-судинних захворювань.

Нестача клітковини в раціоні та сидячий спосіб життя – все це призводить до проблем зі здоров’ям.

Нове дослідження, результати якого опубліковані в журналі British Journal of Nutrition, показало, що додавання більшої кількості клітковини у випічку, молочні продукти, супи та коктейлі покращить здоров’я людини.

Нутриціолог Кавіта Карник пояснює: «Більшість людей розуміють, що клітковина допомагає підтримувати нормальну роботу кишечника, але мало хто розуміє, яку кількість клітковини потрібно споживати щодня і яку користь для організму вона несе».

Щоб збільшити споживання клітковини, нутриціолог радить зробити наступне:

  1. Замінити варення на мигдальне або горіхове масло.
  2. Додати у йогурти клітковину.
  3. Замінити білий хліб на збагачені клітковиною пластівці.
  4. Включити у свій раціон більше овочів, зелені, фруктів та ягід.
  5. Додати у раціон каші (вівсяна, гречана, рис).

Нагадуємо, дієтолог назвала кращу дієту для захисту нирок.

Джерело: The Sun

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook