Рослинні та тваринні жири

Дослідження: важливо не те, скільки жирів ви споживаєте, а те, які це жири

Жир – невід’ємна частина будь-якої дієти. Він потрібен організму для отримання енергії та засвоєння вітамінів.

Нещодавно група експертів розглянула зв’язок між інсультом та споживанням рослинних і тваринних жирів. Вони виявили, що рослинні жири можуть знизити ризик розвитку цього захворювання.

За даними нового дослідження, яке проводилось протягом 27 років, люди, які їли більшу кількість червоного м’яса та додавали до свого раціону немолочні тваринні жири мали підвищений ризик інсульту. У той час як у тих, хто їв більше рослинних або поліненасичених жирів, цей показник знижувався.

Експерти рекомендують зменшити споживання червоного та обробленого м’яса, замінити сало та жир нетропічними рослинними оліями. Це може бути оливкова, кукурудзяна або соєва олія.

«Наші результати показують, що тип жиру та різні харчові джерела жиру більш важливі, ніж загальна кількість вжитих жирів для профілактики серцево-судинних захворювань, включаючи інсульт», – сказав Фенглей Ван, доктор філософії, провідний автор дослідження та науковий співробітник відділу харчування Гарвардської школи громадського здоров’я.

Крім додавання до страв рослинних олій, експерти рекомендують вживати більше овочів та фруктів, цільнозернових продуктів, горіхів та насіння.

Раніше ми писали, які рослинні олії варто ввести у свій раціон.

Джерело: EveryDayHealth


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook