Замінник солі

Замінники солі можуть знизити ризик розвитку інсульту – дослідження

Відмова від деяких продуктів може знизити ризик розвитку інсульту. Як стверджують фахівці, правильно підібране меню на 80% може захистити людину від незворотних наслідків захворювань серцево-судинної системи.

Згідно з недавнім дослідженням, яке провели вчені з Університету Сіднейської школи медичних наук, замінники солі можуть знизити ризик інсульту на 14%.

У дослідженні взяли участь понад 21000 людей похилого віку з артеріальною гіпертензією та інсультом в анамнезі. Виявилось, що замінники солі знизили ризик розвитку інсульту на 14%.

Дослідження також показало зниження ризику серцевих нападів на 13% та зниження ризику передчасної смерті на 12%.

Також вчені дали декілька порад, як знизити ризик інсульту:

  1. Потрібно контролювати свій артеріальний тиск. Високий артеріальний тиск залишається головним фактором виникнення інсульту. Тому бажано, аби рівень артеріального тиску був в діапазоні 120/80.
  2. Слід уникати споживання продуктів, які містять насичені жири (морозиво, картопля фрі, тістечка)
  3. Потрібно відмовитися від паління та не зловживати алкоголем.

Нагадуємо, вчені виявили зв’язок між високим кров’яним тиском та діабетом.

Джерело: Times Now

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook