Волоські горіхи є джерелом омега-3 жирних кислот, які поліпшують здоров’я серцево-судинної системи (ССС).
Лікарі з Hospital Clínic of Barcelona провели експеримент, під час якого встановили, що регулярне вживання волоських горіхів може сприяти зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Дослідження було опубліковано в науковому журналі.
«Часте вживання волоських горіхів зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань (ССЗ) на 15% і смертності від ССЗ на 23%», – сказав Еміліо Рос, співробітник Hospital Clínic of Barcelona.
Дослідження проводилося протягом 2 років, у ньому брали участь пацієнти, які не скаржилися на своє здоров’я, у віці 68 років та старше
Учасників поділили на 2 групи: перша – вживали півсклянки волоських горіхів щодня, друга – не вживала волоських горіхів.
Через 2 роки в учасників дослідження, які вживали волоські горіхи, рівень холестерину ЛПНЩ був нижчим – у середньому на 4,3 мг/дл, при цьому загальний холестерин знизився на 8,5 мг/дл. Завдяки цьому ризик виникнення ССЗ у таких пацієнтів нижчий, ніж у інших.
Лікарі рекомендують додатки волоські горіхи у свій раціон, аби почувати себе краще.
Раніше ми писали, від якої страви на сніданок потрібно відмовитись.
Джерело: Science News