Користь кави

Вчені з’ясували неочікуваний вплив кави на травлення

Нещодавнє дослідження показало позитивний вплив кави на травлення та кишечник людини. Також цей напій запобігає появі каменів у жовчному міхурі і захищає від деяких захворювань печінки.

Дослідження було опубліковано у журналі Nutrients Journal.

Огляд 194 наукових публікацій показав, що вживання кави (3-5 чашок на день) не впливає негативно на різні органи травного тракту.

Було виявлено, що кава стимулює вироблення гормону гастрину, завдяки якому в шлунку утворюється оптимальна кислотність для травлення і розщеплення компонентів їжі.

Також кава пов’язана із змінами у складі кишкової мікробіоти. Згідно з дослідженнями, вживання кави змінює склад мікробіоти кишечника. Це відбувається завдяки впливу фенолів на мікрофлору кишечника і вирівнювання балансу умовно шкідливих і корисних бактерій.

Вчені також з’ясували, що кава може стимулювати моторику товстої кишки, завдяки чому зменшується ризик хронічних запорів.

Останні дослідження також підтвердили, що кава допомагає уникнути деяких небезпечних захворювань печінки.

Автор дослідження Астрід Неліг каже: «Вживання кави не пов’язане з проблемами кишечника чи травлення. Навпаки, вона допомагає у багатьох випадках».

Нагадуємо, вчені з’ясували, що кава покращує зір та увагу на певних об’єктах.

Джерело: Times Now

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook