Нове дослідження показало, що вживання кожної додаткової порції солодких напоїв пов’язано з широким спектром захворювань.
Цукор може негативно вплинути на наше здоров’я. Однак тепер дослідники наполегливо рекомендують не вживати більше однієї порції солодкого напою на тиждень — кожна додаткова доза суттєво підвищує ризики розвитку десятка захворювань.
У новому дослідженні вчені з Китаю та США провели огляд впливу цукру на організм людини. Виявилось, що більш високе споживання цукру пов’язане з низкою негативних наслідків для організму, зокрема з діабетом, ожирінням, карієсом і навіть деякими видами раку.
Проаналізувавши зібрані дані, вчені дійшли висновку, що людям необхідно вживати не більше одного солодкого напою на тиждень. Загалом вчені змогли пов’язати вживання цукру одразу з 45 негативними наслідками для організму людини.
Вчені з’ясували, що споживання великої кількості цукру так чи інакше пов’язане з:
- діабетом;
- подагрою;
- ожирінням;
- високим кров’яним тиском;
- серцевими нападами;
- інсультами;
- астмою;
- карієсом;
- депресією;
- передчасною смертю;
- деякими видами раку (зокрема раку молочної підшлункової залози).
Вчені виявили, що кожен додатковий солодкий напій на тиждень збільшує ризик розвитку подагри на 4%, ішемічної хвороби серця – на 17%, підвищує ризик смерті – на 4%.
Автори дослідження наполягають, що людству необхідно переглянути своє споживання цукру та пристрасті до солодких напоїв, адже, зрештою, все це впливає на наше здоров’я.
Джерело: Фокус