Названі продукти, які можуть підвищити ризик розвитку діабету 2 типу

Вчені з’ясували, які продукти можуть підвищити ризик розвитку діабету 2 типу. Це надмірне споживання очищеного білого рису та обробленого м’яса, а також недостатнє споживання цільнозернових продуктів.

Результати дослідження опубліковані в журналі Nature.

Білий рис та випічка мають високий глікемічний індекс, тобто вони швидко вивільняють глюкозу, що може привести до стрімкого підвищення рівня цукру у крові. Споживання червоного м’яса посилює запалення в організмі, сприяє збільшенню ваги, а це призводить до розвитку діабету.

Згідно з новим дослідженням, погане харчування є однією з головних причин глобального зростання захворюваності на діабет типу 2.

Дослідники виявили, що у 2018 році через неправильне харчування було на 8,6 мільйона випадків більше випадків діабету 2 типу, ніж у 1990 році.

Вчені досліджували як на розвиток діабету впливає рівень забруднення повітря, ожиріння, поганий рівень фізичної активності та неправильне харчування. За результатами дослідження, останній фактор має найбільший вплив на здоров’я людини та ризик захворювання на діабет 2 типу.

Дослідники рекомендують звернути увагу на те, що здорове харчування є ключем до запобігання діабету. Вони наголошують на необхідності збільшення кількості фруктів, овочів та інших корисних продуктів у щоденній дієті.

«Наше дослідження показує, що неправильне харчуваня є провідною причиною розвитку розвитку діабету 2 типу у всьому світі», – підсумовує автор дослідження Даріуш Мозаффаріан.

Джерело: WebMD


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook