Звичайну білу сіль у народі називають “білою смертю” не дарма. У її складі міститься 97-99% одного-єдиного компонента — хлориду натрію. Чим відрізняється рожева сіль від білої, розповіли експерти виданню Times Now.
У складі рожевої солі 25 корисних мікроелементів, серед яких залізо, калій, кальцій, магній, мідь і йод, що збереглись у своїй природній формі.
Гімалайська рожева сіль містить поживні сполуки, які допомагають у наступному:
- покращує стан при респіраторних захворюваннях;
- приводить в баланс рН організму;
- зменшити ознаки старіння;
- покращує дихання та зміцнює легені;
- поліпшити якість сну;
- регулює рівень цукру в крові;
- збільшує лібідо.
Наскільки поживна біла сіль?
У складі білої солі, як правило, міститься єдиний компонент – хлорид натрію, іноді додають йод.
Багато експертів у галузі охорони здоров’я кажуть, що оскільки кухонна сіль переробляється, вона приносить організму більше шкоди, ніж користі. Більшість поживних речовин білої солі вимивається в різних процесах очищення та обробки.
Якщо постійно вживати білу сіль у великій кількості, це може призвести до:
- підвищення тиску;
- проблем із серцем, нирками;
- набряків;
- інсультів та інших небезпечних захворювань.
Джерело: Times Now
Раніше ми писали, вчені виявили, як сіль підвищує артеріальний тиск.