сіль

Біла чи рожева сіль: що краще для здоров’я і чому?

Звичайну білу сіль у народі називають “білою смертю” не дарма. У її складі міститься 97-99% одного-єдиного компонента — хлориду натрію. Чим відрізняється рожева сіль від білої, розповіли експерти виданню Times Now.

У складі рожевої солі 25 корисних мікроелементів, серед яких залізо, калій, кальцій, магній, мідь і йод, що збереглись у своїй природній формі.

Гімалайська рожева сіль містить поживні сполуки, які допомагають у наступному:

  • покращує стан при респіраторних захворюваннях;
  • приводить в баланс рН організму;
  • зменшити ознаки старіння;
  • покращує дихання та зміцнює легені;
  • поліпшити якість сну;
  • регулює рівень цукру в крові;
  • збільшує лібідо.

Наскільки поживна біла сіль?

У складі білої солі, як правило, міститься єдиний компонент – хлорид натрію, іноді додають йод.

Багато експертів у галузі охорони здоров’я кажуть, що оскільки кухонна сіль переробляється, вона приносить організму більше шкоди, ніж користі. Більшість поживних речовин білої солі вимивається в різних процесах очищення та обробки.

Якщо постійно вживати білу сіль у великій кількості, це може призвести до:

  • підвищення тиску;
  • проблем із серцем, нирками;
  • набряків;
  • інсультів та інших небезпечних захворювань.

Джерело: Times Now

Раніше ми писали, вчені виявили, як сіль підвищує артеріальний тиск.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook