сіль

Вчені назвали приховану небезпеку надмірного споживання солі

Сіль є важливою частиною раціону. Вона має важливе значення для підтримки гомеостазу в організмі, що дозволяє багатьом функціям працювати належним чином. Однак, вчені попереджають про небезпечні наслідки для людини, якщо споживати занадто багато солі.

Науковці з Університету Тулейн з’ясували, що люди, які під час споживання їжі додатково її підсолюють, мають на 28% більший ризик передчасної смерті.

Результати дослідження опубліковані в журналі European Heart Journal.

В дослідженні взяли участь понад 500000 людей. Виявилось, що у віці 50 років очікувана тривалість життя жінок і чоловіків, які завжди додатково підсолюють їжу, зменшилася на 1,5 років та 2,2 років відповідно, порівняно з іншими учасниками.

Дослідники кажуть, що їхні висновки мають кілька наслідків для громадського здоров’я:

«Наше дослідження є першим, у якому оцінюється зв’язок між додаванням солі в їжу та передчасною смертю. Це дає нові докази на підтримку рекомендацій щодо зміни харчової поведінки для покращення здоров’я. Навіть помірне зниження споживання солі, ймовірно, призведе до покращення здоров’я».

Вчені планують проводити подальші дослідження, перевіряючи зв’язок між додаванням солі в їжу та різними хронічними захворюваннями, такими як серцево-судинні захворювання та діабет.

Нагадуємо, раніше вчені з’ясували, що замінники солі можуть знизити ризик інсульту на 14%.

Джерело: ScienceDaily

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook