Олію виноградних кісточок можна по праву вважати універсальним корисним продуктом. Її використовують як в медицині, так і в косметології. Певною мірою це пов’язано з її складом.
Вчені дослідили вплив олії виноградних кісточок на здоров’я людини.
Олія виноградних кісточок є джерелом корисних жирних кислот, таких як лінолева, олеїнова та альфа-ліноленова кислоти, а також стеаринова, пальмітинова та пальмітолеїнова кислоти.
В ній також міститься значна кількість природних рослинних сполук (комплекс олігомерних проантоціанідинів) та інших поживних речовин (вітамін E, жирні кислоти омега-6 та омега-3).
Чим корисна олія з виноградних кісточок?
Жирні кислоти здатні знизити рівень “поганого” холестерину та захистити серце. Результати деяких досліджень вказують на те, що поліненасичені жири, що містяться в маслі, допомагають збалансувати рівень холестерину і зменшують ризик утворення бляшок в артеріях.
Широкий спектр жирних кислот, що містяться в олії виноградних кісточок, у поєднанні з різними вітамінами-антиоксидантами та активними сполуками може працювати як ефективний антиоксидантний щит для систем і клітин організму. Дослідження показали, що ця олія позитивно впливає на організм під час боротьби з раком товстої кишки, простати, грудей та легень.
Нагадуєм, вчені розповіли, які продукти допомагають підтримати здоров’я кишечника.
Джерело: ГолосUA