Які продукти допомагають підтримати здоров'я кишечника?

Які продукти допомагають підтримати здоров’я кишечника?

Чим більше їжі, багатої на клітковину ми їмо, тим здоровіше наш кишечник. Рослинна їжа здатна збільшувати кількість корисних бактерій в кишечнику.

Нездоровий кишечник викликає сильний дискомфорт і робить організм уразливим перед цілим рядом захворювань. Вчені встановили, що від стану кишечника на 70% залежить імунна система. Кишкові бактерії взаємодіють із нервовою системою, впливають на процеси поглинання поживних речовин та жировідкладення, продукують вітаміни, включаючи групу В та К.

Вчені-геронтологи стверджують, що саме мікроби кишківника «визначають», якою буде тривалість людського життя. Змінити мікробний склад кишечника в позитивну сторону можна буквально за декілька днів, якщо додати в раціон більше клітковини.

Підтримують мікробіоту кишечника і навіть можуть змінити її склад продукти, багаті клітковиною, крохмалем, поліфенолами, а також флавоноїдами. Флавоноїди присутні у фруктах, овочах, бобових, різних ягодах, горіхах і насінні.

Також корисними для кишечника будуть:

  • Натуральний йогурт. Цей продукт корисний як для травної системи, так і для серця.
  • Часник. Має протизапальні властивості, також допомагає контролювати рівень холестерину в організмі.
  • Ягоди. Вони оцінюються вченими як один із найкорисніших продуктів для запобігання запальних процесів у кишечнику.
  • Броколі. Цей овоч сприяє зростанню корисних бактерій в кишечнику.
  • Цибуля. Має антибактеріальні та антиоксидантні властивості, також зміцнює серце, підтримує імунітет.

Джерело: U-News


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook