Реакція організму на відсутність їжі залежить від віку, здоров’я, способу життя, фізичної активності, і наслідки для здоров`я можуть бути різні.
Чому не варто пропускати прийом їжі, розповідають психологи в телеграм-каналі Психологічна підтримка.
“У нашому сповненому тривогою життях пропуски їжі є надто поширеним явищем. Або наш розум зайнятий надмірним занепокоєнням і страхом, або ми не маємо апетиту чи бажання їсти”, – йдеться у повідомленні.
Чим загрожує пропуск їжі або сувора дієта?
Психологи попереджають, що пропуск прийому їжі викликає гіпоглікемію (коли рівень цукру в крові падає нижче нормального рівня), що може призвести до поширених симптомів тривоги, таких як дратівливість, нервозність, запаморочення та слабкість. Згідно з дослідженнями, повторна гіпоглікемія лише посилює тривожність.
Крім того, сувора дієта також може викликати симптоми, схожі на тривогу, особливо якщо ви виключите одну з основних поживних речовин (вуглеводи, жири або білки).
Психологи також дали рекомендації, як правильно харчуватися, незважаючи на стрес.
- Намагайтеся їсти кожні дві години п’ять разів на день (1. Сніданок, 2. Здоровий перекус, 3. Обід, 4. Здоровий перекус, 5. Вечеря).
- Їжте різноманітні натуральні цільні продукти, багаті складними вуглеводами, незамінними жирними кислотами, білками, вітамінами та мінералами.
- Приклади натуральних продуктів – овочі, цільні злаки, бобові, фрукти, горіхи, насіння, зелень, м’ясо та риба.
Раніше ми писали, нутриціолог розповіла, які продукти підвищують тривожність.
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.