Нутриціолог розповіла, які продукти підвищують тривожність

Паніка, стрес, страх за своє життя та безпеки рідних — вірні супутники багатьох українців зараз. Однак не всім відомо, що їжа також може стати причиною депресивного стану та поганого настрою.

Нутриціолог Ганна Пархоменко розповіла, яких продуктів краще уникати та як мінімізувати вплив шкідливої їжі на нашу нервову систему.

Які продукти провокують стрес та погіршують емоційний стан?

Нутриціолог перерахувала небезпечні продукти:

  1. Алкоголь. Більшість думає, що алкоголь може допомогти впоратися зі стресом, а це не так. Алкогольні напої підвищують в організмі рівень гормону стресу (кортизолу), який викликає тривогу та занепокоєння.
  2. Напої з кофеїном. Улюблені всіма кава, матча, какао, енергетики, чорний та зелений чаї, шкодять нашому емоційному здоров’ю. Кофеїн так само як і алкоголь підвищує рівень кортизолу, що змушує нас панікувати й відчувати тривогу.
  3. Цукрозамінник аспартам. Саме ця речовина зменшує утворення серотоніну, який називають гормоном щастя. Аспартам також може призводити до ендокринних розладів та надлишкової ваги, тож краще його взагалі не вживати.
  4. Цукор та рафіновані продукти. Зловживання цукром, білим хлібом, пластівцями й подібними продуктами може викликати перепади глюкози в крові, що стане причиною апатії, знесилення й тривоги.
  5. Фаст-фуд і трансжири. Вони викликають зворотне захоплення серотоніну в нашому мозку, що призводить до депресивних розладів.

Нагадуємо, раніше нутриціолог розповіла, яка дієта зменшить ризик розвитку небезпечних захворювань.

Джерело: ICTV


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook