Прихована небезпека: що треба знати про шпинат?

Шпинат може містити пестициди та гербіциди, які негативно впливають на організм людини

Зараз розпочався сезон шпинату. Свіже листя цієї рослини – відмінний інгредієнт для популярних легких та поживних салатів. Це відмінне джерело заліза, клітковини та інших корисних вітамінів. Його рекомендують вживати людям хворим на цукровий діабет, туберкульоз, хвороб ротової порожнини і при проблемах зі шлунком. Але, при всій його користі шпинат може також і зашкодити організму.

Еспертка Дар’я Дорошкевич розповіла, яку загрозу може нести ця популярна рослина.

За її словами, шпинат посідає друге місце у рейтингу найбрудніших продуктів організації Environmental Working Group.

У 2022 році шпинат виявився другим за забрудненістю після полуниці на пестициди. Ось рейтинг найбрудніших продуктів:

  1. Полуниця
  2. Шпинат
  3. Капуста кейл та інша зелень
  4. Персики
  5. Груші
  6. Нектарини
  7. Яблука
  8. Виноград
  9. Перець
  10. Черешня
  11. Лохина
  12. Стручкова квасоля.

Експертка зазначила, що купуючи ці продукти, варто звертати увагу на маркування “Органічний продукт”.

Шкідливі гербіциди залишається в ґрунті ще впродовж трьох років і зазвичай залишається у рослинах, які там виростають.

Тож експертка наголошує, що краще вирощувати шпинат самостійно чи купувати органічний.

Джерело: Meta.ua


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook