Селера

Пити чи ні: лікар розповіла, як правильно вживати селеру

Останнім часом популярність зелених стебел селери неабияк зросла, зокрема завдяки знаменитостям. Чи справді селера така поживна, чи це лише тимчасовий тренд, розповідає лікар Дебора Лі виданню Express.

Починати ранок зі склянки селерового фрешу – популярний тренд серед американських селебріті. Його пропагує відомий фуд-консультант, автор кількох бестселерів New York Times про харчування Ентоні Вілліам. Крім того, що він пише книжки, він ще консультує таких зірок як Кім Кардаш’ян, Наомі Кемпбелл, Гвінет Пелтроу, Сильвестр Сталлоне та інших.

Але, як зазначає лікар Дебора Лі, Ентоні Вілліам немає медичної освіти. Тому, прислухатися до його порад чи ні, має вирішувати кожен.

Дебора Лі не впевнена, що в цій дієті є щось особливе. Вона каже: «Це добре, що людей спонукають споживати більше рослинної їжі, включаючи селеру, яка, ймовірно, корисна для здоров’я. Адже всі фрукти та овочі корисні для нашого здоров’я. Проте їсти їх потрібно в розумній кількості, не перевищуючи щоденної норми».

Вона також додає: «Немає ніякої користі від приготування соку замість того, щоб з’їсти цілу селеру. Насправді приготування соку знижує вміст клітковини в селері та знижує її користь».

Вона вважає, що м’якоть – більш корисна для здоров’я. Оскільки вона містить «велику кількість вітамінів, мінералів і найважливіших волокон».

Раніше ми писали, які 3 рослинні олії варто ввести у свій раціон.

Джерело: Express

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook