Калій, якій знаходиться в деяких фруктах та овочах, може допомогти запобігти розвитку серцево-судинних захворювань.
Серед продуктів, багатих на калій, експерти виділяють капусту, банани, гарбуз, абрикоси, чорнослив, курагу, родзинки, авокадо.
Результати нового дослідження опубліковані в журналі European Heart Journal.
Вчені з Нідерландів довели, що вживання продуктів з калієм може допомогти знизити артеріальний тиск та запобігти розвитку ССЗ.
«Споживання великої кількості солі пов’язане з підвищенням артеріального тиску та підвищеним ризиком інфарктів та інсультів», – сказав автор дослідження, професор Ліфферт Фогт з Амстердамського університету.
Він додає: «Калій допомагає організму виводити більше натрію з сечею. У нашому дослідженні ми показали, що споживання продуктів з калієм покращувало здоров’я серця у жінок».
У дослідженні взяли участь майже 25.000 жінок. Науковці проаналізували зв’язок між споживанням продуктів, багатих на калій, та артеріальним тиском. Виявилось, що учасниці, які вживали овочі та фрукти, які містять калій, почували себе краще, ніж інші учасниці. Продукти нормалізували артеріальний тиск у жінок.
«Результати свідчать про те, що калій допомагає зберегти здоров’я серця», –додає професор Фогт.
Нагадуємо, раніше вчені з’ясували, як впливає на здоров’я серця та судин регулярне відвідування сауни.
Джерело: ScienceDaily
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.