Транс-жири – це модифіковані молекули, що з’являються в ненасичених маслах і жирах в процесі повторної високотемпературної обробки.
Продукти, багаті на транс-жири, впливають на рівень поганого холестерину, провокують ожиріння, призводять до розвитку ССЗ. Однак нещодавні дослідження показали ще одну негативну сторону від споживання такої їжі.
Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі PLOS One, споживання продуктів з транс-жирами пов’язали із виникненням дратівливості та агресії. В експерименті взяли участь 945 жінок та чоловіків. Хоча такі фактори, як куріння, споживання алкоголю, вік, стать та освіта, також мають значення, вчені встановили зв’язок між транс-жирами та агресією.
Вчені підтвердили, що транс-жири є одними з найнебезпечніших форм жирів, оскільки вони підвищують рівень поганого холестерину і з часом підвищують ризик серцевих захворювань. Тому споживати їжу, насичену шкідливими жирами, вкрай небезпечно.
Продукти, що містять транс-жири:
- поп-корн;
- крекери;
- печиво;
- торти;
- заморожена піца;
- маргарин;
- глазуровані кондитерські вироби та ін.
Раніше ми писали, як червоне м’ясо підвищує ризик серцево-судинних захворювань.
Джерело: Times Now