Транс-жири

Названа їжа, яка може викликати гнів та роздратування

Транс-жири – це модифіковані молекули, що з’являються в ненасичених маслах і жирах в процесі повторної високотемпературної обробки.

Продукти, багаті на транс-жири, впливають на рівень поганого холестерину, провокують ожиріння, призводять до розвитку ССЗ. Однак нещодавні дослідження показали ще одну негативну сторону від споживання такої їжі.

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі PLOS One, споживання продуктів з транс-жирами пов’язали із виникненням дратівливості та агресії. В експерименті взяли участь 945 жінок та чоловіків. Хоча такі фактори, як куріння, споживання алкоголю, вік, стать та освіта, також мають значення, вчені встановили зв’язок між транс-жирами та агресією.

Вчені підтвердили, що транс-жири є одними з найнебезпечніших форм жирів, оскільки вони підвищують рівень поганого холестерину і з часом підвищують ризик серцевих захворювань. Тому споживати їжу, насичену шкідливими жирами, вкрай небезпечно.

Продукти, що містять транс-жири:

  • поп-корн;
  • крекери;
  • печиво;
  • торти;
  • заморожена піца;
  • маргарин;
  • глазуровані кондитерські вироби та ін.

Раніше ми писали, як червоне м’ясо підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Джерело: Times Now


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook