Червоне м'ясо

Дослідники з’ясували, як червоне м’ясо підвищує ризик серцево-судинних захворювань

Дослідження, проведене американським вченим, дозволило виявити, що вживання червоного м’яса в надмірній кількості збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

Результати дослідження опубліковані у журналі Nature Microbiology.

Червоне м’ясо містить насичений жир, який може підвищити рівень «поганого» холестерину – фактора ризику серцевих захворювань.

Згідно з дослідженням, яке провів Стенлі Хазен, вживання червоного м’яса може підвищити рівень триметиламіну N-оксиду (ТМАО) – хімічної речовини, пов’язаної із захворюваннями серця. Як відомо, ТМАО утворюється під час перетравлення червоного м’яса.

Експеримент провели в клініці Клінвенда. Одна частина добровольців споживала рослинну їжу, а інша частина – споживала червоне м’ясо. Виявилося, що в останній групі підвищився ризик серцево-судинних захворювань.

«Зміни в харчуванні можуть знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань», – сказав автор дослідження Стенлі Хазен.

Раніше ми писали, що волоські горіхи можуть допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Джерело: MedicalXpress


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook