засмага

Дієтолог розповіла, як правильно харчуватися, щоб засмага трималася на шкірі як можна довше

Що робити, якщо лікарі не рекомендують довго перебувати на сонці? Ви можете збільшити свої шанси отримати ідеальну засмагу з допомогою певних продуктів.

Дієтолог Альона Пулде розповіла виданню Express.co.uk, які фрукти та овочі потрібно вживати для кращої засмаги.

Продукти, які сприяють хорошій засмазі

Дієтолог радить вживати такі продукти:

  • морква;
  • картопля;
  • броколі;
  • диня;
  • помідори.

Морква, багата на каротин, допомагає зберігати ідеальну засмагу. Крім того, речовини, які входять до складу, захищають шкіру від сонячних опіків.

«Всупереч поширеній думці, бета каротин у моркві не забарвить шкіру в помаранчевий колір», – розповідає Альона Пулде.

Інші продукти, які можуть підготувати шкіру до прийняття сонячних ванн – помідор, броколі та диня.

«Броколі містить не тільки каротиноїди, які допомагають отримати ідеальну засмагу, але також вітамін С, який зміцнює імунну систему та підтримує вироблення колагену, щоб зберегти здоровий вигляд шкіри», – розповідає дієтолог.

У помідорах міститься лікопін – це потужний антиоксидант, який сприяє виробленню пігменту, що надає шкірі золотистого забарвлення. У помідорах багато води, завдяки чому можна уникнути зневоднення під час засмаги.

Також і диня допомагає, щоб засмага трималася на шкірі як можна довше.

Дієтолог радить: «Вибирайте дині з помаранчевою м’якоттю, оскільки вони містять стільки ж бета каротину, скільки і морква».

Нагадуємо, раніше ми розповідали про популярні міфи про захист від сонця.

Джерело: Express.co.uk

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook