лимон

Дієтолог пояснила, чому не можна вичавлювати сік лимона в гарячі напої та страви

Вітамін С не тільки регулює окислювально-відновні реакції в організмі, але і нормалізує згортання крові і проникність капілярів, має протиалергійну та протизапальну дію. Багато хто любить додавати лимон до чаю, особливо в осінньо-зимовий період.

Однак, потрібно знати, що вітамін С, який міститься в лимоні, надзвичайно чутливий до високих температур. Тому сік лимона не можна вичавлювати в гарячий чай.

Про це розповіла на своїй сторінці в Instagram дієтолог Джухі Капур.

Лимон чутливий до температури: якщо вона перевищує 80 градусів, то вітамін С руйнується. Тому лимон слід додавати в теплий, а не в гарячий чай.

Під час приготування їжі лимонний сік у гарячій воді втрачає вітамін C.

Крім того, не варто довго зберігати лимон після розрізання, оскільки вітамін С реагує на світло і кисень.

Багато людей, які щодня вживають гарячий чай з лимоном не отримують жодної користі. Те саме стосується і страв.

«Тому щоразу, коли ви використовуєте лимон для приготування будь-якої страви, намагайтеся дати їжі охолонути, перш ніж вичавити на неї лимон», – радить дієтолог.

Джерело: Times Now


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook