Вітамін С не тільки регулює окислювально-відновні реакції в організмі, але і нормалізує згортання крові і проникність капілярів, має протиалергійну та протизапальну дію. Багато хто любить додавати лимон до чаю, особливо в осінньо-зимовий період.
Однак, потрібно знати, що вітамін С, який міститься в лимоні, надзвичайно чутливий до високих температур. Тому сік лимона не можна вичавлювати в гарячий чай.
Про це розповіла на своїй сторінці в Instagram дієтолог Джухі Капур.
Лимон чутливий до температури: якщо вона перевищує 80 градусів, то вітамін С руйнується. Тому лимон слід додавати в теплий, а не в гарячий чай.
Під час приготування їжі лимонний сік у гарячій воді втрачає вітамін C.
Крім того, не варто довго зберігати лимон після розрізання, оскільки вітамін С реагує на світло і кисень.
Багато людей, які щодня вживають гарячий чай з лимоном не отримують жодної користі. Те саме стосується і страв.
«Тому щоразу, коли ви використовуєте лимон для приготування будь-якої страви, намагайтеся дати їжі охолонути, перш ніж вичавити на неї лимон», – радить дієтолог.
Джерело: Times Now