Фолієва кислота

Дієтолог назвала продукти, у яких фолієвої кислоти більше, ніж у звичайній капусті

Фолієва кислота відіграє важливу роль в організмі людини, особливо при вагітності.  Вона бере участь в фізіологічному, тобто правильному, розвитку плода.

Дієтолог Шахзаді Дев’є наголошує на важливості прийому добавок фолієвої кислоти, а також говорить про додаткове вживання їжі, багатої на цей вітамін.

За її словами, існує маса продуктів, крім капусти, багатих на фолієву кислоту. Ось лише деякі продукти, які радить вживати дієтолог вагітним жінкам.

Шпинат

Шпинат є найкращим рослинним джерелом фолієвої кислоти. Готова страва містить 131 мкг фолієвої кислоти, що становить 22% від рекомендованої добової дози для вагітних жінок та одну третину від рекомендованої дози для інших дорослих. Дієтолог рекомендує їсти салат зі шпинату з горіхами, ​​щоб отримати додаткову дозу фолієвої кислоти і інших корисних речовин.

Хліб із магазину

Скибочка білого хліба містить 50 мкг фолієвої кислоти, що становить 8% від рекомендованої добової дози для вагітних жінок та 12% від того, що рекомендується для інших дорослих.

Спаржа

Вміст в спаржі фолієвої кислоти набагато вищий, ніж в інших овочах. Також, як зазначає дієтолог, у спаржі міститься калій, вітамін А та вітамін С.

Брюссельська капуста

Готова страва з брюссельської капусти містить 78 мкг фолієвої кислоти, а це означає, що вагітні жінки отримують 13% від своєї добової норми, інші дорослі – 20%.

Білий рис

Він також містить достатню кількість фолієвої кислоти. Однак оскільки в білому рисі не вистачає клітковини та інших поживних речовин, рекомендується їсти його разом із овочами.

Раніше ми писали, що інтервальне голодування ефективне лише у короткостроковій перспективі.

Джерело: Yahoo Life


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook