Дієта

Чим замінити шкідливі продукти: дієтолог дала 5 порад

Поліпшення харчових звичок може бути важким завданням, тому дієтологи рекомендують починати з невеликих змін. Наприклад, щоб поступово відмовитися від усієї шкідливої ​​їжі, потрібно вже зараз знайти їй гарну альтернативу.

Дієтолог Енн Кандіфф дала 5 порад, чим замінити шкідливі продукти, щоб підготувати свій організм до вживання корисної їжі без зайвого стресу:

  1. Солоний мигдаль замість картопляних чіпсів. Коли хочеться солоної хрусткої їжі, спробуйте горіхи замість шкідливих чіпсів. Горіхи містять корисні для серця ненасичені жири і клітковину.
  2. Шпинат замість салату айсберг. У шпинаті більше білка, кальцію, заліза, клітковини та мінералів, ніж у салаті айсберг. Салат айсберг теж корисний, але шпинат – принесе найбільше користі.
  3. Хліб із цільнозернового борошна замість булочки. Цільнозернові продукти багаті білком, клітковиною, вітамінами групи В та іншими поживними речовинами, які допомагають знизити кров’яний тиск, зміцнити імунну систему та допомогти у контролі ваги.
  4. Яблуко замість яблучного соку. Щоб отримати всі переваги від споживання яблук, їжте цілий фрукт. Цілісні фрукти мають більшу поживну цінність, менше цукру і менше калорій.
  5. Чорна кава замість газованих напоїв із кофеїном. Для підвищення енергії заваріть чашку кави або зеленого, чорного чаю замість шкідливих готових напоїв із кофеїном. Кава і чай не містять цукру, тому більш корисні для організму людини.

Нагадуємо, дієтолог назвала продукти, у яких фолієвої кислоти більше, ніж у звичайній капусті.

Джерело: Yahoo!

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook