Смертність від раку в Україні посідає друге місце у загальній структурі смертності населення і поступається за цим показником лише серцево-судинним захворюванням.
Вчені вирішили дослідити зв’язок між вживанням певних продуктів та підвищеним ризиком розвитку онкологічних захворювань.
Нове дослідження показало, що люди, які дотримуються високобілкової дієти з більшою ймовірністю помруть від раку, ніж ті, хто їсть менше білка.
«Ми виявили, що дієта з високим вмістом білка, особливо якщо білки отримані від тварин, – майже так само шкідлива, як куріння для здоров’я людини», – сказав дослідник Вальтер Лонго, професор біології в Університет Південної Каліфорнії (USC) та директор Інституту довголіття USC.
У дослідженні взяло участь 6000 осіб у віці 50 років та старше. Вчені виявили, що люди віком від 50 до 65 років, які дотримуються високобілкової дієти, мали у 4 рази більше шансів померти від раку протягом періоду дослідження, ніж ті, хто дотримувався дієти з низьким вмістом білка.
Однак згідно з результатами дослідження, для людей старше 65 років помірне споживання білка може бути корисним для здоров’я.
Раніше ми писали, як харчуватися без шкоди для здоров’я під час нічних змін.
Джерело: Еxpress