Високі дози омега-3 можуть бути небезпечними

Високі дози омега-3 можуть бути небезпечними

Попри користь вживання омега-3 жирних кислот, виявилось, що прийом високих доз цієї добавки може збільшити ризик розвитку фібриляції передсердь.

Омега-3 жирні кислоти – це ненасичені жирні кислоти, що можуть зменшити запалення в організмі. Крім цього, вони мають багато переваг: зменшують артеріальний тиск та рівень тригліцеридів, знижують ризик інсультів та серцевої недостатності, зменшують нерегулярне серцебиття.

Але нещодавно дослідники Інституту серця Сміта виявили, що прийом високих доз омега-3 може бути небезпечним для здоров’я. Нове дослідження, проведене професоркою кардіології Христиної Альберт, показало, що прийом омега-3 не перешкоджають розвитку фібриляції передсердь, але навпаки, збільшують ризик.

В результаті проведених досліджень вдалося вияснити, що пацієнти які приймали омега-3 в дозуванні більше грама на добу, мали ризик фібриляцій передсердь більше 49%.

Христина Альберт рекомендує пацієнтам, яким призначено високі дози добавки омега-3, прийти на консультацію до лікаря, аби той оцінив потенційні ризики. А також кожен пацієнт має знати основні симптоми фібриляції передсердь, аби вчасно діагностувати хворобу.

Однак не тільки вживання цих добавок може впливати на стан здоров’я людини. Ризик розвитку фібриляції передсердь зростає з віком і частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок. Крім віку та статі, додатковими факторами ризику є високий кров’яний тиск, ішемічна хвороба серця, серцева недостатність, ожиріння та діабет.

Наразі більшість експертів вважають рибу найкращим джерелом омега-3.

Нове дослідження було опубліковано в журналі Американської кардіологічної асоціації Circulation.

Раніше ми писали, що краще обрати для підтримки здоров’я: риб’ячий жир або льняну олію.

Джерело: Cedars Sinai Medical Center

Хочете бути завжди в курсі останніх новин у фармацевтичній галузі? Підписуйтесь на наші групи:


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook