За даними дослідження, опублікованого в журналі Nutrients, споживання винограду знижує рівень поганого холестерину, а також позитивно впливає на мікробіом кишківника.
Багато корисних властивостей винограду обумовлені вмістом у ньому клітковини та антиоксидантів – катехінів.
Катехіни належать до фенольних сполук органічного походження. Вони допомагають боротися із запаленням в організмі людини. Американські вчені виявили, що ці речовини також сприяють розвитку корисних бактерій у кишечнику.
Науковці із Медичної школи Девіда Геффена Університету Каліфорнії досліджували корисні властивості винограду. В експерименті взяло участь 19 людей. Добровольці додавали до їжі 46 г виноградного порошку щодня, що еквівалентно 2-ом порціям винограду.
Виявилось, що після чотирьох тижнів спеціальної дієти, у всіх добровольців збільшилася кількість корисних кишкових бактерій та знизився рівень холестерину.
Раніше ми писали, група дослідників з Китаю та США виявила, що речовини, що входять до екстракту виноградних кісточок, можуть збільшувати тривалість життя.
Джерело: MedicalXpress