Зелений чай

В якому випадку чай може викликати рак стравоходу – результати дослідження

Вчені визначили температуру, за якої цей ароматний та смачний напій може загрожувати розвитком раку стравоходу.

Дослідження, опубліковане в журналі International Journal of Cancer, показало, що люди, які п’ють гарячий чай, можуть мати вищий ризик раку стравоходу.

Попередні дослідження пов’язували гарячі напої з розвитком раком стравоходу, але досі не вказували на конкретну температуру.

Цього разу іранські вчені вирішили вивчити це питання більш детально, тому зібрали інформацію за 10 років про температуру чаю та частоту раку стравоходу у 50045 осіб в Ірані.

Науковці виявили, що люди, які випили дві чашки чаю або більше при температурі 60 градусів за Цельсієм або навіть вище, мали на 90% підвищений ризик раку стравоходу в порівнянні з тими, хто пив менше чашок чаю та охолоджений напій.

Тому автори дослідження пропонують почекати кілька хвилин, поки чай охолоне, особливо якщо ви п’єте його дуже часто.

Раніше ми писали, які напої на святкових столах можуть викликати напад головного болю.

Джерело: Men’s Health


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook