Справжнє джерело вітамінів: названі корисні властивості груші

Груша – це важливе джерело корисних для організму волокон і вітамінів: А, В1, В2, С і Е, фолієвої кислоти і ніацину. У м’якоті груші також міститься йод, цинк, мідь, залізо, фосфор і калій, а також є ще кальцій, сірка, магній і натрій.

Корисні властивості груш для здоров’я

Травна система

Величезна кількість клітковини в цьому фрукті робить грушу дуже цінним продуктом для травлення і мікрофлори шлунка. Груба клітковина полегшує спорожнення і корисна при запорах, а також знижує рівень шкідливого холестерину.

Серце і судини

Шкірка груші містить флавоноїди, які дуже корисні для судин, покращують згортання крові і якість еритроцитів. Фрукт багатий антиоксидантами, які допомагають в профілактиці хвороб серця і судин.

Сечостатева система

Груші рекомендується вживати при хворобах печінки. Рослинні волокна в її складі допомагають виводити жовч. Багато в груші арбутину – речовини, ефективної в боротьбі з інфекціями сечостатевих шляхів.

Шкіра і волосся

Харчові волокна в складі груші важливі для гладкості шкіри. Вітаміни C, K і мідь, якими багатий фрукт, уповільнюють старіння шкіри і утворення зморшок. Маски і бальзами з грушею зволожують волосся і повертають їм природний блиск.

Жіноче здоров’я

Флавоноїди в складі груші знижують ризик розвитку раку грудей і яєчників. Фолієва кислота, якою багаті груші, дуже важлива для вагітних жінок і імунітету майбутньої дитини, а також зменшує ймовірність викидня.

Раніше дієтолог розповіла, чим корисна черешня та які вітаміни містить ягода.

Джерело: Уніан

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook