Груша – це важливе джерело корисних для організму волокон і вітамінів: А, В1, В2, С і Е, фолієвої кислоти і ніацину. У м’якоті груші також міститься йод, цинк, мідь, залізо, фосфор і калій, а також є ще кальцій, сірка, магній і натрій.
Корисні властивості груш для здоров’я
Травна система
Величезна кількість клітковини в цьому фрукті робить грушу дуже цінним продуктом для травлення і мікрофлори шлунка. Груба клітковина полегшує спорожнення і корисна при запорах, а також знижує рівень шкідливого холестерину.
Серце і судини
Шкірка груші містить флавоноїди, які дуже корисні для судин, покращують згортання крові і якість еритроцитів. Фрукт багатий антиоксидантами, які допомагають в профілактиці хвороб серця і судин.
Сечостатева система
Груші рекомендується вживати при хворобах печінки. Рослинні волокна в її складі допомагають виводити жовч. Багато в груші арбутину – речовини, ефективної в боротьбі з інфекціями сечостатевих шляхів.
Шкіра і волосся
Харчові волокна в складі груші важливі для гладкості шкіри. Вітаміни C, K і мідь, якими багатий фрукт, уповільнюють старіння шкіри і утворення зморшок. Маски і бальзами з грушею зволожують волосся і повертають їм природний блиск.
Жіноче здоров’я
Флавоноїди в складі груші знижують ризик розвитку раку грудей і яєчників. Фолієва кислота, якою багаті груші, дуже важлива для вагітних жінок і імунітету майбутньої дитини, а також зменшує ймовірність викидня.
Раніше дієтолог розповіла, чим корисна черешня та які вітаміни містить ягода.
Джерело: Уніан
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.