черешня

Дієтолог розповіла, чим корисна черешня та які вітаміни містить ягода

Продовжується довгоочікуваний сезон черешні, яка радує нас своїм соковитим і приємним кисло-солодким смаком. Але вона не тільки смачна, а ще й дуже корисна.

Чим корисна черешня та скільки її їсти – розповіла дієтолог, психолог, консультанта зі здорового харчування Ксенія Рен.

Кожна ягідка черешні містить безліч корисних сполук, серед яких:

  • антоціани та каротиноїди;
  • мікро- та макроелементи (фтор та натрій, кальцій, цинк, хром, кобальт та ін.);
  • у ягодах міститься багато вітаміну С (аскорбінова кислота);
  • каротин та провітамін А;
  • нікотинова кислота;
  • вітаміни групи В;
  • пектини;
  • кумарини.

Черешню недаремно називають “серцевою ягодою”, тому що вона – відмінний профілактичний засіб для злагодженої роботи серцево-судинної системи. Завдяки калію, магнію, вітамінам РР (що насичує клітини киснем) та сечогінній дії, черешневі плоди знижують артеріальний тиск. А це сприяє підтримці функцій серцевого м’яза.

Крім того, пектини та кумарини зміцнюють кровоносні судини, запобігають тромбоутворенню, виводять з організму “поганий” холестерин.

Також черешня часто використовується для дієт, оскільки містить мало калорій (52 ккал на 100 г ягід), а ще ягоди позитивно впливають на шкіру, зв’язки та суглоби, рекомендовані при анемії.

Раніше ми розповідали, як втамувати голод. Дізнайтесь, як дотримуватися режиму харчування.

Джерело: Сьогодні

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook