Споживання зелених овочів пригнічує запальні захворювання кишечника

Китайські вчені виявили, що споживання зелених овочів допомагає знизити запальні захворювання кишечника (ЗЗК), включаючи хворобу Крона та виразковий коліт. Крім того, науковці з Сичуаньського університету повідомляють про зниження смертності, пов’язаної з ЗЗК, втратою ваги, діареєю та прихованою кров’ю в калі, пошкодженням кишкового епітелію та інфільтрацією запальних клітин.

Результати дослідження опубліковані в журналі American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology.

У новому дослідженні вчені виявили, що прийом добавок з хлорофіліном — сполуки, отриманої із зеленого пігменту, що міститься в деяких зелених овочах, зменшує коліт і аномалії епітелію кишечника мишей.

Крім того, споживання зелених овочів може бути корисним для здоров’я кишечника.

Зелений пігмент, що міститься в овочах, може ініціювати сигналізацію живлення, щоб модулювати аутофагію в клітинах, а це пригнічує симптоми запального захворювання кишечника.

«Споживання овочів зеленого кольору або добавок з хлорофіліном може допомогти людям із запальними захворюваннями кишечника», — сказав автор дослідження Сяофен Чжен.

Нагадуємо, найбільш цінними зеленими овочами вважаються:

  • шпинат;
  • броколі;
  • брюссельська капуста;
  • спаржа;
  • капуста;
  • огірки;
  • зелений горошок;
  • листя салату.

Джерело: MedicalXpress

Раніше ми писали, вчені виділили речовину 3,3-дііндолілметан, яка знаходиться в більшості зелених овочах, здатну подолати антибіотикорезистентність.

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на нашTelegram-канал.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook