Китайські вчені виявили, що споживання зелених овочів допомагає знизити запальні захворювання кишечника (ЗЗК), включаючи хворобу Крона та виразковий коліт. Крім того, науковці з Сичуаньського університету повідомляють про зниження смертності, пов’язаної з ЗЗК, втратою ваги, діареєю та прихованою кров’ю в калі, пошкодженням кишкового епітелію та інфільтрацією запальних клітин.
Результати дослідження опубліковані в журналі American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology.
У новому дослідженні вчені виявили, що прийом добавок з хлорофіліном — сполуки, отриманої із зеленого пігменту, що міститься в деяких зелених овочах, зменшує коліт і аномалії епітелію кишечника мишей.
Крім того, споживання зелених овочів може бути корисним для здоров’я кишечника.
Зелений пігмент, що міститься в овочах, може ініціювати сигналізацію живлення, щоб модулювати аутофагію в клітинах, а це пригнічує симптоми запального захворювання кишечника.
«Споживання овочів зеленого кольору або добавок з хлорофіліном може допомогти людям із запальними захворюваннями кишечника», — сказав автор дослідження Сяофен Чжен.
Нагадуємо, найбільш цінними зеленими овочами вважаються:
- шпинат;
- броколі;
- брюссельська капуста;
- спаржа;
- капуста;
- огірки;
- зелений горошок;
- листя салату.
Джерело: MedicalXpress
Раніше ми писали, вчені виділили речовину 3,3-дііндолілметан, яка знаходиться в більшості зелених овочах, здатну подолати антибіотикорезистентність.
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на нашTelegram-канал.