Корицю додають у безліч страв, і не дарма, адже вона має безліч корисних властивостей. Лікувальні ефекти прянощі обумовлені унікальним складом.
Нещодавно група вчених виявила ще одну корисну властивість кориці – зменшення запального процесу у суглобах.
Результати дослідження, які були опубліковані в Complementary Therapies in Medicine, показали, що спеція знижує рівень маркерів системного запалення та окислювального стресу, які пов’язані з ревматоїдним артритом.
Інше дослідження, опубліковане в Журналі Американського коледжу харчування, показало, що кориця може зменшити запалення, а також може впливати на кров’яний тиск.
Ще одне дослідження, проведене вченими з Інституту перспективних досліджень у галузі фундаментальних наук підтвердило користь спеції.
У дослідженні взяло участь майже 40 жінок, хворих на ревматоїдний артрит. Учасниць розділили на 2 групи: одні приймали 4 капсули по 500 мг порошку кориці щодня, інші – плацебо. В результаті вчені зафіксували у першій групі значне зниження рівня ревматоїдного фактору і С-реактивного білка.
Раніше ми писали, які продукти допомагають підтримати здоров’я кишечника.
Джерело: Everyday Health