полуниця

Райський сезон полуниці відкрито

Полуниці – ягоди, які просто зачаровують своїми ароматом і смаком. Крім того, вони ще й дуже корисні. Ці ягоди вирізняються завдяки високому вмісту антиоксидантів. Полуниця також регулює рівень цукру в крові та запобігає пошкодженню, спричиненому вільними радикалами.

Оскільки в полуниці мало калорій, вона допомагає контролювати голод та підтримує метаболізм, а це дуже рекомендовано для здорового схуднення.

Для гастро-любителів полуниці та всіх, хто слідкує за своїми формами, ми пропонуємо ТОП-3 рецепти, котрі обов’язково варто спробувати приготувати цього сезону.

Найперше скуштуйте ароматний

Лимонад з полуниці

клубничный лимонад

  • 2 л очищеної води,
  • 200 г свіжої полуниці,
  • 3 гілочки лимонної м’яти,
  • 3-4 слайси свіжого імбиру або лимону.

Усе поєднати і залишити настоятися щонайменше на 2 години, пити охолодженим або з льодом.

Маренговий рулет з полуницею

Рулет:

  • 4 білки,
  • 210 г цукрової пудри або замінника,
  • 1 ст. л. лимонного соку,
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю без гірки.

Крем:

  • 100 г сиру маскарпоне або філадельфії оригінальної,
  • 150 г вершків (33 %),
  • 1 ст. л. цукрової пудри.

Приготування: білки збити з лимонним соком до густої піни і поступово вводити пудру або замінник, додати крохмаль і збивати все максимум 15 секунд. Вилити масу на квадратну плоску форму на пергаментний папір і випікати 20 хв за температури 150оС. У цей час готуємо крем. Усі продукти мають бути охолодженими. Збиваємо сир з вершками і додаємо поступово пудру. Коли рулет трохи остигне, відділяємо його від пергаментного паперу, намащуємо кремом і додаємо шматочки полуниці. Далі акуратно скручуємо все в рулет і ставимо в холодильник на 2 години. І можна куштувати 🙂

Торт із млинців з полуницею

сезон клубники

Млинці:

  • 2 яйця,
  • 200 г бананів,
  • 80 г вівсянки (змолоти в борошно),
  • 5 г розпушувача,
  • 5 г підсолоджувача,
  • 60 г молока (1 %).

Крем:

  • 350 г м’якого сиру (або натуральний густий йогурт),
  • 5 г підсолоджувача,
  • 150 г полуниці.

Усе для млинців збити блендером і смажити на антипригарній сковорідці з двох боків.

Збити сир з підсолоджувачем. Сформувати з млинців торт, змащуючи кожен млинець сирним кремом з полуницею! Охолодити і смакувати 🙂


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook