Полуниці – ягоди, які просто зачаровують своїми ароматом і смаком. Крім того, вони ще й дуже корисні. Ці ягоди вирізняються завдяки високому вмісту антиоксидантів. Полуниця також регулює рівень цукру в крові та запобігає пошкодженню, спричиненому вільними радикалами.
Оскільки в полуниці мало калорій, вона допомагає контролювати голод та підтримує метаболізм, а це дуже рекомендовано для здорового схуднення.
Для гастро-любителів полуниці та всіх, хто слідкує за своїми формами, ми пропонуємо ТОП-3 рецепти, котрі обов’язково варто спробувати приготувати цього сезону.
Найперше скуштуйте ароматний
Лимонад з полуниці
- 2 л очищеної води,
- 200 г свіжої полуниці,
- 3 гілочки лимонної м’яти,
- 3-4 слайси свіжого імбиру або лимону.
Усе поєднати і залишити настоятися щонайменше на 2 години, пити охолодженим або з льодом.
Маренговий рулет з полуницею
Рулет:
- 4 білки,
- 210 г цукрової пудри або замінника,
- 1 ст. л. лимонного соку,
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю без гірки.
Крем:
- 100 г сиру маскарпоне або філадельфії оригінальної,
- 150 г вершків (33 %),
- 1 ст. л. цукрової пудри.
Приготування: білки збити з лимонним соком до густої піни і поступово вводити пудру або замінник, додати крохмаль і збивати все максимум 15 секунд. Вилити масу на квадратну плоску форму на пергаментний папір і випікати 20 хв за температури 150оС. У цей час готуємо крем. Усі продукти мають бути охолодженими. Збиваємо сир з вершками і додаємо поступово пудру. Коли рулет трохи остигне, відділяємо його від пергаментного паперу, намащуємо кремом і додаємо шматочки полуниці. Далі акуратно скручуємо все в рулет і ставимо в холодильник на 2 години. І можна куштувати 🙂
Торт із млинців з полуницею
Млинці:
- 2 яйця,
- 200 г бананів,
- 80 г вівсянки (змолоти в борошно),
- 5 г розпушувача,
- 5 г підсолоджувача,
- 60 г молока (1 %).
Крем:
- 350 г м’якого сиру (або натуральний густий йогурт),
- 5 г підсолоджувача,
- 150 г полуниці.
Усе для млинців збити блендером і смажити на антипригарній сковорідці з двох боків.
Збити сир з підсолоджувачем. Сформувати з млинців торт, змащуючи кожен млинець сирним кремом з полуницею! Охолодити і смакувати 🙂