Їжа здатна викликати втому. Це явище називається “харчовою комою”. Вона виникає після споживання великої кількості їжі. Адже організму необхідна енергія для її перетравлення.
Американські вчені з Гарвардського університету провели дослідження і з’ясували, що 40% людей вживають їжу не для поповнення енергетичного балансу, а для зняття стресу. Саме цей неправильний підхід до їжі є причиною виникнення втоми. Так, організму доводиться перетравлювати непотрібну їжу. Крім того, існують певні продукти, часте вживання яких провокує погіршення самопочуття та виникнення втоми.
Які продукти викликають втому?
Продукти, які містять вуглеводи
Втому можуть викликати споживання продуктів, які містять вуглеводи, з високим глікемічним індексом: хліб, макарони, тістечка, солодощі. Вони провокують різкий стрибок рівня цукру в крові, а потім – різкий спад. Так відбувається прилив енергії і її падіння.
Смажена їжа
При вживанні смаженої їжі організму потрібно більше енергії для того, щоб її переварити. В цьому випадку організм швидше втомиться, ніж насититься.
Алкоголь
Багато хто вважає, що спиртні напої здатні активізувати роботу організму. Але насправді, алкоголь вносить дисонанс у передачу процесів збудження і гальмування, виводить з організму вітамін В1, необхідний для нормальної роботи нервових клітин.
Раніше ми приводили вам 5 аргументів, чому ранок потрібно починати зі склянки теплої води.