їжа на сніданок

Не лише кава: вчені пояснили, чому важливо зранку снідати

Вживання їжі зранку може зменшити ризик розвитку багатьох захворювань. Як з’ясували вчені, продукти, які людина вживає під час сніданку, можуть впливати на когнітивні здібності людини.

Виявляється, збалансований сніданок нормалізує рівень глюкози, який знижується за ніч. А глюкоза, у свою чергу, безпосередньо впливає на когнітивні здібності. Тому, відмовившись від ранкового прийому їжі, людина стає менш уважною.

Результати нещодавнього дослідження були опубліковані в журналі Life Metabolism.

У дослідженні взяли участь 3342 учасників. Вчені оцінювали продукти, які вони їли і від яких відмовлялися. Також перевірялася робота мозку учасників. Виявилось, що ті, хто відмовлявся від сніданку, мали погіршення пам’яті та уваги.

Після сну мозку потрібна підзарядка. Вчені нагадують, що поживний сніданок сприяє кращому запам’ятовуванню та концентрації уваги.

Джерело: Times Now

Раніше експерти в галузі харчуванні назвали блюдо на сніданок, через яке організм швидше старіє.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook