Щитоподібна залоза потребує різних поживних речовин для правильної роботи.
Які продукти для щитоподібної залози радять лікарі, розповідає видання Health.
Серед продуктів, які рекомендуються для споживання, є риба, горіхи, яйця та нежирне м’ясо (курка та індичка).
Крім того, важливо споживати продукти з високим вмістом йоду, такі як водорості, морська капуста та креветки. Однак морські водорості слід вживати з обережністю. Оскільки вони містять багато йоду, не можна вживати їх щодня.
Також деякі продукти можуть бути шкідливими для здоров’я щитоподібної залози, зокрема, білок казеїну, який знаходиться в багатьох молочних продуктах.
Також до списку небажаних продуктів входять соя, капуста, броколі та спаржа, які містять глюкозинолати, які можуть перешкоджати правильному засвоєнню йоду.
Правильне харчування важливе для здоров’я щитоподібної залози, тому лікарі рекомендують дотримуватися збалансованої дієти з належним споживанням різних продуктів.
Джерело: Health