Морський салат

Вчені вважають, що екстракт морських водоростей зупиняє COVID-19 на ранній стадії

Морський салат, основний продукт харчування в Японії та Новій Зеландії, може допомогти у лікуванні коронавірусної інфекції.

Лабораторні експерименти показують, що екстракт морського салату може допомогти у боротьбі з COVID-19. Інші форми їстівних водоростей також проявили себе як противірусні засоби проти COVID-19. Принаймні, на це вказують попередні дослідження, проведені на тваринах.

Морський салат також був протестований як противірусний засіб проти звичайних вірусів.

Щоб з’ясувати, чи можуть допомогти морські водорості у боротьбі з коронавірусною інфекцією, вчені виростили цю рослину у лабораторії і витягти з сировини максимальну кількість корисних компонентів. Потім вони у пробірках перевірили дію екстракту на COVID-19. Згідно з даними дослідження, екстракт рослини пригнітив дію вірусу.

Результати дослідження були опубліковані в журналі PeerJ.

Дослідники вважають, що необхідні додаткові дослідження для того, аби знайти кращий метод виділення корисних речовин із морських водоростей з противірусними властивостями.

Якщо екстракт морських водоростей виявиться ефективним у більшій кількості лабораторних тестів, його потрібно буде протестувати на людях.

Раніше ми писали, китайські вчені створили інгаляційну вакцину від COVID-19.

Джерело: WebMD


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook