шовковиця

Чому варто їсти шовковицю: названі корисні властивості

Як чорна, так і біла, шовковиця багата на вітаміни та корисні елементи. Вона містить велику кількість антиоксидантів, вітамін С, бета-каротин та флавоноїди. Ці речовини можуть допомогти захистити організм від різних хвороб, включаючи серцево-судинні захворювання та рак.

Чим ще корисна шовковиця, розповіли експерти виданню TimesNow.

Допомагає засвоювати вуглеводи

Згідно з нещодавнім дослідженням, шовковиця допомагає засвоювати вуглеводи. Вона містить велику кількість розчинних і нерозчинних волокон, які сприяють здоровому травленню та засвоєнню вуглеводів. Розчинні волокна розпадаються в кишечнику, зменшуючи швидкість засвоєння глюкози та інших вуглеводів. Це може зменшити ризик розвитку діабету та інших захворювань, пов’язаних з високим рівнем цукру в крові.

Покращує кровообіг

Шовковиця може покращувати кровообіг завдяки вмісту в ній різноманітних корисних речовин, таких як антиоксиданти та флавоноїди. Антиоксиданти можуть захищати клітини від пошкоджень вільними радикалами, які можуть призводити до погіршення кровообігу та інших захворювань. Флавоноїди допомагають зміцнювати стінки кровоносних судин та підвищувати їх еластичність.

Покращує травлення

Шовковиця корисна для травлення, оскільки містить багато волокон. Вони допомагають покращити травлення, прискорюючи рух через травний тракт. Ягода допомагає позбутися від хронічних закрепів, здуття живота тощо. Регулярне споживання шовковиці може зменшити ризик розвитку запальних захворювань кишечника та забезпечити його нормальну роботу.

Допомагає покращити загальний стан організму

Шовковиця містить велику кількість вітамінів та мінералів, включаючи калій, залізо, магній та кальцій. Ці речовини є важливими для функціонування організму, вони допомагають зберегти здоров’я кісток, м’язів та нервової системи.

Покращує зір

Склянка соку шовковиці щодня може значно покращити зір, оскільки сік багатий на вітамін А. На думку експертів у галузі охорони здоров’я, вітамін А зміцнює зір і знімає напругу очей. Крім того, корисні речовини шовковиці перешкоджають ранньому розвитку катаракти, відіграють важливу роль у попередженні макулярної дистрофії сітківки.

Допомагає запобігти хворобі Альцгеймера

Шовковиця багата на кальцій, який допомагає підтримувати здоров’я мозку і захищає його від старіння. Також достатня кількість кальцію в організмі допомагає знизити ризик хвороби Альцгеймера.

Джерело: TimesNow


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook