Пацієнти з хворобою Паркінсона, які споживають більше продуктів, що містять флавоноїди, можуть мати нижчий ризик смертності, ніж ті, хто цього не робить. До такого висновку прийшли американські вчені.
Дослідники виявили, що люди, у яких діагностували хворобу Паркінсона, які споживали більше ягід та пили в помірній кількості вино й какао, мали нижчий шанс померти.
Крім того, вони з’ясували, що флавоноїди більш позитивно впливали на чоловіків, ніж на жінок.
Дослідження було опубліковано в журналі Neurology.
«Додавання до свого раціону продуктів, які містять флавоноїди, дозволить людям із хворобою Паркінсона збільшити тривалість життя», – сказала авторка дослідження Синьюань Чжан.
У дослідженні взяли участь понад 1200 осіб. Вчені виявили, що учасники, які вживали продукти, що містять флавоноїди, мають більше шансів не померти від ускладнень хвороби Паркінсона.
«Флавоноїди – це харчові антиоксиданти, тому цілком можливо, що вони можуть знижувати рівень хронічного нейрозапалення», – сказала Чжан.
Нагадуємо, дослідження вчених з Гарвардського університету показало, що регулярне вживання фруктів та овочів з великим вмістом флавоноїдів допоможе запобігти когнітивним розладам.
Джерело: MedicalXpress
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.