Фрукти та овочі

Фрукти та овочі з великим вмістом флавоноїдів допоможуть зберегти здоров’я мозку

Дослідження вчених з Гарвардського університету показало, що регулярне вживання фруктів та овочів з великим вмістом флавоноїдів допоможе запобігти когнітивним розладам.

Результати дослідження вчені опублікували в журналі Neurology.

Флавоноїди – біологічно активні компоненти рослинного походження. Ці речовини – дуже сильні антиоксиданти. Вони входять до складу:

  • полуниці,
  • чорниці,
  • перцю,
  • селери,
  • яблук,
  • бананів,
  • апельсинів та
  • грейпфрутів.

У дослідженні взяли участь 7700 добровольців, серед яких були жінки та чоловіки. За їх станом здоров’я спостерігали протягом 20 років.

Вчені виявили, що ті, хто споживав найбільше фруктів та овочів, багатих на флавоноїди, на 19% рідше повідомляли про проблеми з пам’яттю та мисленням у порівнянні з іншими людьми.

Найбільш корисними для когнітивного здоров’я виявилися флавони – флавоноїди жовтих та помаранчевих фруктів та овочів.

Раніше ми писали, експерти дали поради, від якої страви на сніданок потрібно відмовитись.

Джерело: Times Now Digital 


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook