газовані напої

Вживання солодкої газованої води може збільшувати ризик розвитку онкологічних захворювань у жінок

Жінки, які часто вживають газовані напої з високим вмістом цукру, мають підвищений ризик розвитку онкологічних захворювань. До такого висновку прийшли вчені з Гарвардської школи охорони здоров`я.

Про це повідомляє видання Insider.

Безалкогольні солодкі газовані напої можуть збільшувати ймовірність розвитку раку печінки у жінок. Ці результати були отримані після проведеного дослідження, в якому взяли участь 90 тисяч представниць цієї статі.

Вчені з`ясували, якщо хтось із жінок щодня пив хоча б одну склянку газованої води з великою кількістю цукру, ризик захворіти на рак печінки збільшувався на 78% порівняно з тими жінками, які взагалі не пили подібні напої або вживали їх ну помірній кількості.

Американські науковці стверджують, якщо відмовитися від вживання солодких безалкогольних напоїв, це може стати чудовою і ефективною профілактикою раку печінки.

Наразі будуть проводитися масштабніші дослідження, щоб перевірити нові способи профілактики онкологічних захворювань у жінок.

Раніше ми писали, що часте відвідування солярію підвищує ризик раку шкіри.

Джерело: ТСН

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook