авокадо

Вчені розповіли, яка їжа зменшує рівень холестерину

За даними нового дослідження вчених із США, вживання одного авокадо на день протягом шести місяців призводить до зниження рівня «поганого» холестерину (ліпопротеїдів низької щільності, ЛПНЩ).

Американські вчені оцінили вплив від вживання авокадо на здоров’я людини. Вони виявили, що учасники дослідження, які щодня їли авокадо, мали менший рівень «поганого» холестерину.

Результати дослідження опубліковані в журналі Journal of the American Heart AssociationTrusted Source.

Медики наголошують на необхідності підтримувати рівень холестерину, щоб запобігти негативним наслідкам для здоров’я, наприклад, інсульту або ішемічній хворобі серця.

Так, лікар Браян Пауер, розповів, чому важливо підтримувати рівень холестерину в крові: «Рівень холестерину в крові – цей показник дуже важливий для здоров’я серця. Підвищений рівень збільшує ризик розвитку ССЗ, включаючи цереброваскулярні захворювання та ішемічну хворобу серця».

Щоб підтримувати рівень холестерину в нормі, вчені рекомендують вживати авокадо. Крім того, що авокадо може підтримувати здоровий рівень холестерину, він ще містить корисні вітаміни, а також є хорошим джерелом клітковини.

В дослідженні взяли участь понад 1000 людей. Дослідники виявили, що учасники, які вживали авокадо, мали нижчий загальний рівень холестерину та нижчий рівень «поганого» холестерину. Більше того, вони з’ясували, що вживання авокадо не сприяє збільшенню ваги.

Раніше дієтолог Джесіка Бол назвала продукти, які допоможуть знизити запальні процеси в організмі.

Джерело: MedicalNewsToday

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook