Волосся у тарілці – ситуація, з якою стикався, напевно, кожен із нас. Чи шкідливо для людини потрапляння до організму волосся разом з їжею, з’ясовували вчені.
Проблема виявлення неїстівних компонентів у продуктах харчування неодноразово піднімалася на різних рівнях.
Наприклад, FDA навіть встановила правила при виробництві харчових продуктів та поводження з ними з метою захисту від попадання в їжу волосся. Норми передбачають «носіння, де це доречно, сіток для волосся, пов’язок на голові, шапок або інших ефективних фіксаторів для волосся».
FDA також встановила максимально допустимі рівні забруднюючих компонентів у харчових продуктах, які не становлять небезпеки для здоров’я людини. Один із таких дозволених «компонентів» – шерсть гризунів.
Науковці вважають потрапляння волосся людини в їжу абсолютно безпечним для здоров’я.
Наше волосся складається з білка кератин, який не засвоюється організмом. Волосся не може бути розщеплене і переварене організмом, тому воно просто пройде через шлунково-кишковий тракт без будь-яких ускладнень для людини.
Раніше ми писали, чому важливо робити перерви під час перегляду телевізора.
Джерело: Men’sHealth
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.