У яких продуктах міститься багато вітаміну D?

Вітамін D – це так званий “вітамін сонця”, який організм синтезує у шкірі під дією сонячного світла. Він допомагає організму засвоювати кальцій і фосфати, які надходять в організм з їжею.

В яких продуктах знаходиться вітамін D – про це та про інше розповідають експерти.

Один з найбільш доступних джерел вітаміну D – це жирні риби. Лосось, сардина та тунець – це деякі з найбільш відомих риб, що містять вітамін D.

Крім риби, яйця – це ще одне цінне джерело вітаміну D. Однак, важливо враховувати, що вітамін D міститься в жовтку, тому ви повинні споживати його у повному яйці, а не тільки білок.

Молочні продукти, такі як молоко, йогурт та сир, також можуть бути хорошим джерелом вітаміну D. Хоча не всі молочні продукти є джерелом вітаміну D, але багато виробників збагачують цим вітаміном свої продукти.

Свіжі печериці також містять вітамін D. Інші гриби, які містять цей вітамін: підберезник містить близько 7,46 мкг/100 г вітаміну D; лисичка – 6,15 мкг/100 г; печериця – 1,94 мкг/100 г.

Деякі виробники збагачують апельсиновий сік вітаміном D. Відповідну позначку можна знайти на етикетці.

Також експерти нагадали фактори ризику дефіциту вітаміну D. Це:

  • Вік.
  • Проблеми з травленням: хвороба Крона, целіакія та інші захворювання.
  • Ожиріння: жир затримує деяку кількість вітаміну D і перешкоджає його потраплянню в кров.

Джерело: WebMD


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook