зелені овочі

Продукти, які містять антиоксиданти, можуть сповільнити розвиток хвороби Альцгеймера

Овочі зеленого кольору містять багато антиоксидантів. Нещодавно вчені з’ясували, що споживання таких продуктів може допомогти сповільнити процес розвитку хвороби Альцгеймера.

Ліки від хвороби Альцгеймера показують здебільшого низьку ефективність, тому все вчених шукають немедикаментозні способи сповільнення розвитку  хвороби Альцгеймера та пов’язаної з нею деменції.

Вчені з Інституту геронтології США вирішили з’ясувати, як пов’язані антиоксиданти з розвитком хвороби Альцгеймера та деменції.

Результати були опубліковані в журналі Neurology.

У дослідженні взяли участь понад 7000 людей різного віку. Вчені вивчили рівень антиоксидантів у крові учасників, включаючи вітаміни А, С та Е, а також каротиноїдів, які надходять до організму людини разом із їжею.

Виявилося, що антиоксиданти можуть захистити мозок від пошкоджень, пов’язаних із деменцією.

Найбільше антиоксидантів містять зелені овочі, такі як капуста та шпинат. Вчені вважають, що вживання цих овочів допоможе знизити ризик деменції.

«Окислювальний стрес може виникати навіть у нашому мозку. У такому випадку споживання продуктів, що містять антиоксиданти, може допомогти захистити наші клітини від пошкоджень, у тому числі клітини нашого мозку», – сказала автор дослідження Мей Бейдун.

Раніше ми писали, вчені з’ясували, що ліки від синдрому дефіциту уваги допоможуть пацієнтам з хворобою Альцгеймера.

Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook