Лікарі наполегливо рекомендують додавати до раціону корисні продукти для кишечника. Існує безліч способів покращити мікробіом кишечника. Наприклад, вживати більше помідорів.
Нещодавно, вчені виявили, що вживання помідорів збільшило різноманітність кишкових мікробів і покращило мікробіом кишечника.
Результати дослідження опубліковані в журналі Microbiology Spectrum.
Помідори входять близько до 22% західних дієт. І попередні дослідження виявили зв’язок між вживанням помідорів і зниженням ризику розвитку різних захворювань, включаючи серцево-судинні захворювання та деякі види раку.
Але вплив помідорів на мікробіом кишечника досі залишався загадкою.
Завдяки проведенню нових досліджень, вчені виявили, що одним із механізмів, за допомогою якого помідори приносять користь здоров’ю, є модуляція кишкового мікробіому
Результати показали дві основні зміни мікробіому: різноманітність видів мікробів у кишечнику зросла, а концентрації поганих бактерій зменшилася.
«Ми перший раз досліджували, як споживання помідорів може вплинути на мікробіом, і ми виявили, які мікроби присутні, і як їх відносна чисельність змінилася внаслідок додавання помідорів до раціону», — сказала Джессіка Куперстоун, автор дослідження.
Джерело: ScienceDaily