Суперфудами називають продукти, які мають високий вміст поживних речовин, вітамінів та мікроелементів і є унікальними за своїми властивостями. Однак, багато таких продуктів, знайомі українцям ще з дитинства.
Про це повідомила нутриціолог Людмила Матішинець в Instagram.
За її словами, коли мова заходить про суперфуди – джерела корисних речовин в максимальній їх концентрації, то всі чомусь думають про закордонні продукти натурального походження.
Експерти стверджують, що суперфуд – це така сама їжа, яка містить дещо вищу концентрацію якогось мікроелемента, ніж інші продукти. Тому, щоб отримати максимальну користь, слід скласти збалансований режим харчування, в якому знайдеться місце звичайним продуктам і суперфудам.
Корисні продукти
Однак, є 10 українських суперфудів, які мають багато корисних елементів. До них нутриціолог віднесла:
- гарбуз;
- квашена капуста;
- буряк;
- насіння льону;
- волоські горіхи;
- чорниця;
- шипшина;
- вишня;
- сало;
- зелень (петрушка, кріп, і т.д.).
Нутриціолог додала, що звичні для щоденного споживання українця продукти є джерелом речовин, що захищають від онкопатології. До того ж вони абсолютно доступні і добре засвоюються.
Джерело: РБК-Україна