Нутриціолог розповіла, які українські суперфуди корисні для здоров’я

Суперфудами називають продукти, які мають високий вміст поживних речовин, вітамінів та мікроелементів і є унікальними за своїми властивостями. Однак, багато таких продуктів, знайомі українцям ще з дитинства.

Про це повідомила нутриціолог Людмила Матішинець в Instagram.

За її словами, коли мова заходить про суперфуди – джерела корисних речовин в максимальній їх концентрації, то всі чомусь думають про закордонні продукти натурального походження.

Експерти стверджують, що суперфуд – це така сама їжа, яка містить дещо вищу концентрацію якогось мікроелемента, ніж інші продукти. Тому, щоб отримати максимальну користь, слід скласти збалансований режим харчування, в якому знайдеться місце звичайним продуктам і суперфудам.

Корисні продукти

Однак, є 10 українських суперфудів, які мають багато корисних елементів. До них нутриціолог віднесла:

  • гарбуз;
  • квашена капуста;
  • буряк;
  • насіння льону;
  • волоські горіхи;
  • чорниця;
  • шипшина;
  • вишня;
  • сало;
  • зелень (петрушка, кріп, і т.д.).

Нутриціолог додала, що звичні для щоденного споживання українця продукти є джерелом речовин, що захищають від онкопатології. До того ж вони абсолютно доступні і добре засвоюються.

Джерело: РБК-Україна


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook