авокадо

Нове дослідження: авокадо знижує ризик розвитку діабету 2 типу

Вчені з медичного коледжу Бейлора з’ясовували, як споживання авокадо впливає на ймовірність розвитку діабету 2 типу.

Результати дослідження опубліковані в журналі Journal of Diabetes Mellitus.

«Правильне харчування та фізична активність є найефективнішими способами для профілактики діабету 2 типу. Нам цікаво було визначити продукти, які можна включити в раціон, які є популярними та легкими у приготуванні та вживанні», — сказала автор дослідження Алексіс Вуд.

Вчені оцінили зв’язок між споживанням авокадо та ризиком розвитку діабету 2 типу. Вони 6 років спостерігали за учасниками дослідження, які вживали авокадо. Вчені виявили, що споживання авокадо було пов’язане зі зниженням ризику розвитку діабету 2 типу на 20%.

Науковці пояснюють, що авокадо містить мононенасичені жирні кислоти, які допомагають контролювати рівень цукру в крові. Крім того, авокадо містить багато волокон, які також корисні для людей з діабетом.

Таким чином, результати дослідження свідчать про те, що авокадо може бути корисним продуктом для людей з діабетом 2 типу, оскільки допомагає контролювати рівень цукру в крові, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань тощо.

«Наступним кроком є ​​розуміння зв’язку між позитивним впливом авокадо на здоров’я людини. Зараз ми проводимо дослідження, які допоможуть нам персоналізувати ці висновки», — додає  Алексіс Вуд.

Джерело: MedicalXpress


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook