Названі продукти, які можуть покращать зір

Найкращий спосіб зберегти здоров’я очей – це регулярно дбати про них.

Можна знизити ризик розвитку захворювань очей, дотримуючись здорової та збалансованої дієти. Лікарі радять їсти наступні продукти, щоб підтримувати свій зір у нормі.

Риба

Користь риби для здоров’я давно відома. Риба, особливо лосось, може стати чудовим доповненням до вашого раціону для покращення зору. Крім того, риба —  джерело корисних жирів омега-3, які сприяють збереженню здоров’я очей: від запобігання сухості до здорової сітківки.

Яйця

Яйця містяться вітамін А, лютеїн, зеаксантин і цинк, які необхідні здоров’ю очей. Вітамін А допомагає захистити рогівку, лютеїн та зеаксантин знижують ризик розвитку катаракти та вікової дегенерації жовтої плями сітківки ока. Крім живлення сітківки, цинк допомагає очам краще бачити вночі.

Мигдаль

Мигдаль — один із найкращих продуктів для здоров’я очей. Вітамін А в мигдалі надзвичайно корисний для очей, тому що захищає від нестабільних молекул, що ушкоджують здорові тканини. Вітамін Е, який також у великій кількості міститься в мигдалі, може запобігти віковій дегенерації жовтої плями сітківки ока та катаракті.

Морква

Ще одна корисна для очей їжа — морква, яка містить як вітамін А, так і бета-каротин. Вітаміни А та бета-каротин не лише допомагають запобігти інфекціям очей та іншим серйозним захворюванням, але й живлять поверхню ока.

Капуста калі

Калі — це листова капуста, яка багата антиоксидантами, вітамінами, мінералами, мікроелементами та бета-каротином. Калі містить антиоксиданти лютеїн та зеаксантин. Ці поживні речовини допомагають запобігти віковій дегенерації жовтої плями сітківки ока та катаракті.

Для здоров’я та гостроти зору важливу роль відіграє здорове харчування. Наявність антиоксидантів у вашому раціоні запобігатиме появі захворювань очей і покращить зір.

Джерело: Фокус


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook