Названі продукти, які містять спирт в невеликій кількості

За словами вчених, хліб, фруктовий сік, йогурт та соєвий соус можуть містити навіть більше спирту, ніж деякі слабоалкогольні сорти пива.

Виявляється, що в їжі та напоях, які вважаються безалкогольними, насправді міститься спирт. Цей прихований інгредієнт не маркується, але він є в багатьох ферментованих продуктах.

Згідно з дослідженнями вчених, у звичайному незрілому банані міститься приблизно 0,2% спирту, а в стиглому – 0,4%. А в булочках, які використовують для приготування бургерів, міститься цілих 1,28% спирту. У той же час, як показують дослідження, у пшеничному та житньому хлібі вміст алкоголю менший – 0,29%.

За словами вченого Дуейна Меллора під час виробництва хліба відбувається процес бродіння дріжджів і в результаті виходить невелика кількість спирту. Вчений вважає, що в будь-якому ферментованому продукті, тобто схильному до бродіння, можуть залишатися сліди спирту.

Дослідження показують, що виноградний сік містить 0,086% алкоголю, апельсиновий – 0,073%, а яблучний – 0,026%. До речі, навіть у йогуртах міститься приблизно 0,02% спирту.

За словами вчених, спирт міститься і в соєвому соусі, хоча цей продукт ферментується під час виробництва. Соєві боби, пшениця, сіль і вода змішуються і ферментуються, внаслідок чого пшеничний крохмаль розпадається на цукри і перетворюється на спирт. Хоча більша частина цього спирту випаровується під час виробництва, продукт, як і раніше, містить від 1,5% до 2% алкоголю, що посилює його смак.

Джерело: Фокус


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook